Witam!!!
Jestem dość początkującym webmasterem ale parę rzeczy już umiem np html, css powoli php.
Zostałem poproszony o zrobienie strony. Osoba która mnie o to poprosiła bardzo mało zna się na robieniu stron poprosiła mnie więc abym ułatwił jej jakoś późniejsze edytowanie tej strony.
Pomyślałem od razu o wordpressie. Wiem że on jest głównie do prowadzenia bloga ale może się uda....
Założyłem więc konto na cba.pl zainstalowałem wordpressa aby zobaczyć o co w tym w ogóle chodzi
Stronę główną mam zrobioną w php.
I teraz zaczynajÄ… siÄ™ moje problemy.
Jak zrobić aby wordpressem edytować tą stronę?? Po prostu nie umiem dodać tej mojej strony do wordpressa xD w ogóle nie wiem za bardzo jak go skonfigurować aby wszystko działało.
Chodzi mi o takie edytowanie że np na środku będą newsy i ta osoba która poprosiła mnie o zrobienie strony mogła je (te newsy) spokojnie dodawać. Chciałem zaznaczyć że ta strona NIE będzie blogiem to będzie taka strona bardziej informacyjna newsy będą najwyżej raz na miesiąc.
Myślałem też o joomla! ale mam ten sam problem-nie umiem dodać swojej gotowej strony
A może wy polecacie jakiś inny program aby szybko edytować stronę??
Bardzo proszÄ™ o odpowiedzi